VITREA DRIFTER GLASSRETUR

I samarbeid med det svenske selskapet SGR AB ( Scandinavian Glass Recycling ) startet VITREA opp med returordningen for bilglassbransjen i 2008. Vi så tidlig at bransjen hadde et ansvar for sikker håndtering av eget avfall.

Glass er ikke bare glass. I moderne frontruter finnes både metaller og kjemi som bør deponeres ansvarlig eller gjenvinnes. Det finnes også en verdifull ressurs i det kasserte glasset som enkelt kan gjenvinnes til nye nyttige produkter som f.eks. glassvatt til isolasjon.

Dersom du ønsker å delta i ordningen: - Ta kontakt idag eller gå til nettsiden www.glassretur.no


 

returaikon2
(+47) 900 94 585
 

Avfallsberget

soppelberget01

At vi mennesker har store utfordringer knyttet til vårt forbruk og konsekvensene dette har for både miljø og klima, er hevet over enhver tvil. Søppelberget vokser og en bærekraftig håndtering av alle typer restavfall og søppel er et felles ansvar som vi alle bør ta på største alvor.

Alle typer glassfagbedrifter bør sørge for å ha en grønn strategi for sitt avfall.

 

Gjenvinning

retur02

Returordningen for bilglasshar gode rutiner og løsninger for samling og transport til SGR sitt anlegg for gjenvinning i Sverige. Henting og levering av bur skjer etter avtale med brukerne.

Volumet gjenvunnet glass varierer fra bedrift til bedrift helt avhengig av hvor mye glass man omsetter. Det er meget gledelig at totalvolumet stadig øker.

Nye produkter

glava01

Scandinavian Glass Recycling AB har maskiner som pulveriserer glasset til pellets. Alle metaller og kjemi blir trukket ut av glassmassen for gjenvinning, trygt deponi eller destruksjon.

SGR har mottagere for det nye råstoffet som benyttes til glassvattproduksjon. Selv om glass består av jordas egne ressurser, så viser returordningen at vi tar ansvar.
 

Klikk og gå til fotoalbum!
 

vitreaikon4


Vitrea AS - Vognveien 153, 2319 Hamar Telefon: (+47) 900 94 585 post@vitrea.no Org.nr. 843 282 172 mvaback2

vitrealogo03
vitrealogo03